groen
Home ] Up ]

 

vervolg_1
vervolg_2

Groene Route

De groene route brengt je helemaal tot aan Allardsoog. Een wandeling van 2.5 uren. Halverwege kun je bij cafť restaurant De Drie ProvinciŽn even bijkomen. Je komt door bijna alle variaties die het 500 ha grote natuurgebied aan de oostkant van Bakkeveen biedt. 

Van zandverstuivingen aan het begin, daarna de met heide begroeide heuvels. Halverwege Allardsoog de bospaden en daarna nog een grote vlakte ongerepte natuur. Op de terugweg van Allardsoog weer naar Bakkeveen loop je vlak langs het oorlogsmonument op de grens van Friesland en Drenthe.
Het pad loopt ongeveer 500 meter langs weilanden en lelievelden. 

De foto's op de volgende twee pagina's geven een indruk van wat je langs de route zoal kunt zien. De delen die samenvallen met de rode en bruine route hebben we hier niet opgenomen; hiervoor verwijzen we naar de foto's van die routes. Soms moet je even van de route afwijken om al die mooie plekjes te zien. Maar dat zul je er vast voor over hebben.

De groene route kun je ook per fiets afleggen; slechts op enkele plaatsen zul je even moeten lopen.

De foto hiernaast geeft het overzicht over het gebied waar de groene route is uitgezet. De foto is in het vroege voorjaar van 2000 genomen vanaf een hoogte van ongeveer 50 meter.

De foto rechtsonder is tijdens een  Simmer2000 ballonvaart gemaakt. Onder op die foto zie je een deel van de bebouwde kom van Bakkeveen en verder naar boven de natuurgebieden en -gebiedjes.

Op de foto hieronder een pingo (of dobbe) nabij Allardsoog.

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 23-07-2002 13:50