rood
Home ] Up ]

 

vervolg_1
vervolg_2

Rode Route  

Vlakbij doolhofpark Dúndelle begint de rode route. De wandeltijd van deze route is ruim 1 uur (3,5 km). Deze rode route wordt ook veel gebruikt door trimlopers die niet te lang, maar wel even intensief willen joggen. Deze route gaar rond het grootste deel van de heide van Bakkeveen. De helft van de route is bos, de rest heide. Ook de groene route loopt grotendeels langs deze route. Ook op de picknick plaats aan de Nije Drintsewei en Mjumsterwei is deze route snel te bereiken (iets richting Bakkeveen-centrum lopen).

Door met de cursor op de foto's te gaan staan, verschijnt er een korte toelichting.

De foto's zijn van zondagmiddag 20 augustus 2000 is het midden van de bloeiperiode van de heide. (enkele foto's zijn van maandagavond 26 juni 2000 tijdens en IVN-excursie).
De foto's op deze pagina zijn tijdens de IVN-excursie van maandagavond 24 juli gemaakt.
Er zijn nog 2 vervolg pagina's.

Het eerste kwartier voert het pad door dichte bossen. Hier loopt het pad even langs de bosrand. Het groepje o.l.v. van de IVN-gids speurt naar paddestoelen !!
Over heuvels En nog meer heuvels in het pad.
Nog even een blik terug (vanwaar we net zijn komen wandelen) De heide is nog groen hier tussen de begroeide duinen hier aan de oostzijde van de open vlakte.
 

     Mail de webmaster met  info, tips, opmerkingen:  mailto:[email protected]        laatst bijgewerkt: 23-07-02