wandelroutes
Home ] Up ]

 

blauw_1
blauw_2
bruin
dheide
groen
rood
TRAProute

Wandelen in en rondom Bakkeveen
(deze pagina is nog in bewerking)

Toegevoegd op 13 oktober 2002 de opening van de TRAProute. Klik hier.

Op de onderliggende pagina's vindt je impressies van de wandelroutes aan de oostkant van Bakkeveen. (en dheide aan de westkant van Bakkeveen). Hier zijn 5 routes uitgezet door de bosbeheerders (Fryske Gea en Staatsbosbeheer). De startpunten zijn vlakbij het doolhofpark in Bakkeveen (centrum) en helemaal aan de oostkant nabij cafť Restaurant De Drie ProvinciŽn (in buurtschap Allardsoog).

Op pagina dheide (van Duurswouderheide) is een wandel-/fietsroute beschreven met hot-spots langs de route waarmee meteen een foto van de omgeving ter plaatse kan worden bekeken.

Op termijn zullen er ook impressies worden gegeven van de meer uitgestrekte routes aan de westzijde van Bakkeveen (Natuur monumenten en Staatsbosbeheer). 

blauw-2 3 kwartier
bruin 1,5 uur
rood 1 uur
blauw-1(nieuw) 1,5 uur
groen 2,5 uur
Hieronder de kaart van het oostelijk deel van Bakkeveen. Alle 5 gemarkeerde wandelroutes in dat gebied staan ook op deze kaart ingetekend. De routekleuren op de kaart stemmen overeen met de routes zoals hier rechtsboven zijn aangegeven en ook met de gekleurde paaltjes in het natuurgebied.


Links een foto van de Bakkeveenster duinen (herfst 2000 aan de oostkant Bakkeveen; bij de pijl op de kaart) en rechts een foto van de Duurswouderheide (zomer 2000).

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 13-10-2002 21:45