Fiets4daagse
Home ] Up ]

 

appelscha_2

Fiets 4 daagse Appelscha 2002
Bakkeveen stempelplaats op de derde dag.

Ruim 1500 deelnemers kon de organisatie van de fiets-4-daagse van Appelscha welkom heten. Op donderdag 1 augustus 2002 ging de tocht richting noorden; de weersomstandigheden waren goed. Dik boven de 20 graden, weinig wind, geen zon en droog: een stuk beter dan het "lijden" tijdens de voorgaande 2  hittegolf dagen. Alleen de allerlaatste binnenkomers zullen natgeregend zijn, want om ongeveer half 4 begon het te regenen.

Zoals gezegd, de route liep langs Bakkeveen. Alle 3 afstanden (40, 60 en 80 km) kwamen op een kleine 20 km voor de finish langs stempelpost Bakkeveen. De organisatie had een orkestje geÔnstalleerd op het terras van Jodel Lowina. Daar, op het terras, was ook de stempelpost.De eerste wielrijders kwamen al voor 10 uur stempelen; de hausse lag tussen 11 uur en 12:30 uur.

Hieronder (en op de volgende pagina) een impressie.

De 40 km fietsers kwamen via de heide van Duurswoude en de bossen van de Slotplaats langs de Duersw‚ldmerwei Bakkeveen binnen (de andere afstanden kwamen via Siegerswoude, langs de vaart binnen). Op de foto's hierboven komt er weer een groepje binnen.

 

De 40 km fietsers parkeerden hun fietsen meestal op het grasveld van de brink. Om iets na 12 uur, het moment van de grootste drukte, liep dat vrijwel vol.

 

De bedoeling was de fietsen te stallen op de parkeerplaats van Jodel Lowina, maar op de brink was ook wel een goede oplossing.

 

Stempelen bij Jodel Lowina dus. Iedereen was goed gehumeurd, zoals deze foto laat zien.

 

Maar men stopte niet alleen om te stempelen: er vormde zich een wachtrij bij de 3 dames WC's van Jodel Lowina.

 

De 2 muzikanten zorgen voor een gezellige sfeer op het terras en in het centrum van Bakkeveen.

 

klik hier voor vervolg
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 01-08-2002 22:58