ballonvaart
Home ] Up ]

 

ballon_2006A
ballon_2005
2003_A
2001

Ballonvaren over de prachtige omgeving van Bakkeveen 

Hieronder : Ballonvaart 2003

Zondagavond 29 juni 2003 was de laatste avond uit een serie dagen met mooi weer. Dus net op tijd voor de Bakkeveenster ballonvaart 2003. Uiteindelijk waren er 20 deelnemers. Haven Ballonsport uit Idskenhuizen kwam met 2 ballonnen: een grote en een kleine (3 personen). 

Bij eetcafé De Brink werd een ballonnetje opgelaten om te bepalen waar de wind zat: precies in de noordhoek. Dus vertrok iedereen naar Siegerswoude waar op voorhand al enkele percelen weiland waren geregeld. We kozen het weiland van H. de Jong (nog bedankt voor de gastvrijheid !!). Misschien iets te oostelijk, maar met de windrichting weet je het nooit precies.

Tegen kwart voor 9 waren de beide ballonnen klaar voor vertrek. De tocht ging langs Bakkeveen (bijna recht over het doolhofpark). Vervolgens ten westen van Waskemeer langs. Daar waren we live getuige van het aan komen rijden van 2 ambulances voor een scooter ongeluk. Het lange bebouwde lint van Haule pakten we in 1 keer met onze camera's. Dan tussen Donkerbroek en Oosterwolde door: precies over de schoorsteen van de grasdrogerij. 

Sommigen raakten de oriëntatie toen al een beetje kwijt. Maar we gingen net ten zuiden van buurtschap Tronde langs. Vervolgens passeerden we Elsloo van de westzijde; Boijl aan de oostkant. Daar lande de kleine ballon (die voer een iets westelijker koers).

Wij in de grote ballon landden iets verderop in een weiland met redelijk lang gras. Daar hebben we wel een kwartier aan de grond gestaan, omdat in eerste instantie de eigenaar niet op te sporen was en daarna gaf hij geen toestemming om de ballon uit het weiland te verwijderen. Dus 8 van de 17 passagiers stapten uit en gaven de ballon met resterende passagiers een duw richting een aangrenzend, net gemaaid weiland. De passage van de bosrand lukte (zie foto's). Uiteindelijk kon de landing om 22:18 uur worden vastgelegd.

In de hogere luchtlagen was de lucht nogal vochtig, zodat wanneer een foto ook maar enigszins tegen de zon in werd genomen; deze wat wazig werd. Maar voor de rest: mazzel gehad met het weer.

En onze passagiers met hoogtevrees? "De eerste 5 minuten stond ik midden in de mand, daarna durfde ik steeds beter naar beneden te kijken. Op een bepaald moment had ik nergens meer last van", aldus een hoogtevrees-passagier.

Pas tegen 23:30 uur kwamen we terug op de uitvalsbasis: eetcafé De Brink in Bakkeveen.

De passagiers zullen alle foto's verzamelen. Deze zullen medio juli op CD-rom worden uitgegeven.

Hieronder een foto impressie. Het betreft hier allemaal verkleiningen van het origineel.

 

De kleine ballon is snel gevuld; met de grote (12 miljoen liter lucht) duurt het wat langer.

 

Een deel van de passagiers moet tijdens het vullen alvast plaatsnemen, om voor voldoende stabiliteit te zorgen.

 

Bakkeveen; we komen eraan! Het dorp ligt temidden van de bossen. Iets rechts 2 antennemasten (Vodafone en T-mobile bij zwembad en C2000 bij gymzaal).

 

Bakkeveen: nu wat dichterbij. Jammer dat de zon het beeld enigszins vervaagt. Helemaal rechts Ecofeen en Kleasterkamp. Helemaal links de blauwe vlek van het zwembad.

 

Boven de 2 voetbalvelden. De 2 weken durende KNVB voetbaldagen staat bijna op punt van beginnen. De leiding is al gearriveerd en staat midden op het rechterveld te zwaaien (vaag zijn midden op het veld wat stipjes te ontwaren).

Op de parkeerplaats staan de 8 (2x4) tenten voor de overnachtingen van de 115 jonge voetballers.

 

 

Zwembad links; doolhofpark deels verscholen onder de bomen midden en rechts een stukje van de zandverstuiving.

Boven de gebouwen van Dúndelle en De Dwaler en daar midden voor de tennisbaan.

 

 

Een deel van het natuurgebied  van 't Fryske Gea en Staatsbosbeheer ten oosten van Bakkeveen. Onder een deel van de Rode wandelroute.

 Rechtsboven de "Poepedobbe".

 

De straat "Mandefjild" en het landbouwgebied Mandeveld aan de rand van Bakkeveen in vogelvlucht.

Links op de foto is nog net de rand van de bossen van Bakkeveen te vinden.

 

 

klik hier voor de 2e pagina.

reageren? klik hier.

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster klik hier.                         bijgewerkt: 28-07-2007 14:24