ballon6
Home ] Up ]

 

 

De nieuwe uitkijktoren van natuur Monumenten in het FochteloŽrveen (vlakbij de bossen van Ravenswoud). Prachtige kleurstelling, ook op de foto nog wel iets herkenbaar. Zandwinning tussen FochteloŽrveen en Smilde.(foto genomen in de richting Smilde).
Het viel niet mee, maar hier een aantal volgers nabij Smilde. De daling wordt al ingezet om oostelijk van de Drentse hoofdvaart te landen. Alleen nog een geschikt plekje vinden tussen de velden met akkerbouw gewassen.


Een perfecte landing na een uur varen. Vlak naast een perceel graan en naast een nieuwbouwwijk van Midden Smilde. Het pad was ongeveer 5 meter breed. Veel bekijks van buurtbewoners. Zij dachten nog dat het een noodlanding moest worden (??). De piloot werd door buurtbewoners gefeliciteerd voor de correcte en precieze landing. De eigenaar van het graanveld bleek minder blij: hij had liever een landing op zijn terrein gehad (schadevergoeding !).
Voor het laten zakken van de ballon op de smalle strook grond moest er nog het e.e.a. gemanoeuvreerd worden. Ook mocht de ballon natuurlijk niet op de prieeltjes en andere objecten van de woningen en tuinen komen.

De andere ballon blijkt te zijn geland in Oranjestad in een stukje ongebruikt weiland (wildernis). Ook hier had men het probleem om een landingsplaats te vinden, waarbij geen schade aan akkerbouw gewassen zou worden aangericht. Zij hebben ruim 30 km afgelegd in ruim 1 uur varen.

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 08-07-2001 15:43