2003_A
Home ] Up ]

 

Ballonvaren over de prachtige omgeving van Bakkeveen (deel 2)

Hieronder deel 2 van de foto impressie. Het betreft hier allemaal verkleiningen van het origineel. Je kunt het origineel per e-mail aanvragen: [email protected] . Je krijgt dan de foto per e-mail thuisgestuurd. Geef wel duidelijk de naam van de foto op (met rechtermuis toets en dan "eigenschappen" kiezen).

 

Het "Djippe Gat" gelegen aan straat "De Bult" te Bakkeveen.

 

Links het kronkelende riviertje de Tjonger nabij het ontstaanspunt. De bruine vlek bovenaan de foto is het FochteloŽrveen. 

 

Hierboven van grote afstand de Duurswouderheide. Dit gebied is 600 hectare groot. Onze collega ballon ging iets dichter langs het grootste heidegebied van Friesland.

 

Het buurdorp Waskemeer. Met de zon volledig in de rug een nog redelijke foto. Op het origineel is elk huis te herkennen.

 

Achtervolgers hadden dit jaar niet al teveel moeite bij te blijven. Het gebied was vrij open en er stond weinig wind.(nabij Oosterwolde).

 

 

Landing van de kleine ballon in een weiland ten zuidoosten van Boijl. De volgwagen is inmiddels al bij de boerderij gearriveerd om toestemming voor berging van de ballon te vragen.

 

Nadat de ballon een kwartier in het weiland had gewacht, moest er dus weer worden opgestegen. Hierboven na de duw "naar het westen" de passage van een boswal.

2 Minuten later rechtsboven de 2e landing om 22:18 uur in een pas gemaaid weiland. Volgens onze informatie is het niet gelukt de eigenaar van dat weiland op te sporen (maar het gas was ook op, zodat de ballon toch niet verder kon).

Om half elf werd met vereende krachten gewerkt de ballon leeg te krijgen en in te laden.

Volgend jaar weer ?

  reageren? klik hier.
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 01-07-2003 22:54