Darts
Home ] Up ]

 

Darts_A
uitslagen_A
uitslagen_B

Darttoernooi feestweek 2002 Bakkeveen (29 mei 2002)

De feestweek 2002 is in Bakkeveen goed ingezet. Woensdagavond 29 mei kwamen 64 darters af op het door de feestcommissie uitgeschreven toernooi. Plaats van handeling: de feesttent. De overgrote meerderheid van de deelnemers was uit Bakkeveen afkomstig. Daarnaast waren er 9 darters uit Haulerwijk en 5 uit Waskemeer van de plaatselijke dartclubs. Er was Club 26 (de jonge darters uit Bakkeveen) natuurlijk alles aan gelegen 1 van de eigen leden te laten zegevieren. Het gaat daarbij minder om de hoofdprijs van 100 Euro, de eer is minstens zo belangrijk (want die blijft langer hangen dan de 100 euro in een feesttent).

Er werd 301 gespeeld om de best of three in twee poules.

klik hier voor de resultaten van poule A

klik hier voor de resultaten van poule B

Na de eerste ronde is al duidelijk dat de finalisten van voorgaande toernooien er in de eerste ronde al uit liggen: de roem duurt maar kort.
Uiteindelijk wordt om iets na half twaalf de finale gespeeld. Peter Jongsma uit Haulerwijk (en lid van Dartclub Waskemeer) tegen ex-Bakkevener Yko de Jong. Spel 501 en best of five.

Yko wint de eerste leg. Peter komt sterk terug in de tweede leg en Yko ziet het gewoon niet meer zitten. Peter wint met 3-1 en neemt de 100 Euro mee naar Haulerwijk !

Hieronder en op deze pagina enkele foto's.

De foto's zijn genomen vanaf 23 uur. Tot die tijd hebben de fotografen van www.bikkelsite.com de honneurs waargenomen; bij het naderen van het hoogtepunt zijn ze blijkbaar vertrokken, misschien was het memory van de camera wel vol. De resultaten daarvan zijn te bewonderen hun site.

 

De directie van www.bikkelsite.com deed bijna voltallig mee aan het toernooi. Hier "Sterke Drank" op de linkerfoto met de eerste worp; als je goed kijkt zie je de groene dart onderweg naar ?? Volgens de rechterfoto wordt het bord toch 3x geraakt. Een hele vooruitgang met een paar maanden geleden !

 

Ronald Fokkema van De Dwaler zet 1 van de 6 dartborden nog even vast als het er tegen 't einde echt om gaat spannen.

 

Jan Leswijn uit Haulerwijk heeft als enige een meter bier verdiend !!  180 !!

 

De halve finale tussen Peter Jongsma en Fokko van der Velde. Rechts kijkt Peter gespannen naar het dartbord en Gert Noord houdt de stand nauwkeurig bij. Op de linker foto probeert Fokko de beste tactiek uit te stippelen. Het helpt niet: Peter wint.

klik hier voor de resterende foto's

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 31-05-2002 10:26