ballon_A
Home ] Up ]

 

ballon_B
ballon_C
ballon_D
Ballonvaart 2002 aan het slot van de feestweek

Zondagavond 2 juni 2002 vond de slot activiteit van de zeer geslaagde feestweek 2002 plaats: ballonvaren. Dit was het jaarlijkse ballonvaren. In totaal 34 deelnemers kozen iets na half 9 het luchtruim in 3 hetelucht ballonen. 

Hieronder een impressie van een zeer geslaagde tocht die eindige voorbij Leeuwarden.

Plaats van opstijgen was het achterste voetbalveld, vlak naast het zwembad. Op deze en onderliggende pagina's vind je een aantal van de 53 foto's. Het zijn verkleiningen van het origineel. Wil je een origineel: stuur dan een e-mail naar [email protected] met daarbij de naam van de foto. (hoe kom je aan de naam? klik met de rechter muistoets op de foto en kies in het menu vervolgens eigenschappen).  

Ook is het de bedoeling om tezamen met door anderen gemaakte foto's een CD-rom uit te geven. Nadere info volgt op www.bakkeveen.nl. Ook was er een deelnemer die een complete video opname heeft gemaakt; afgesproken is dat daar in eerste instantie 5 kopieŽn van gemaakt zullen worden.
Wil iemand nog digitale foto's beschikbaar stellen voor de CD-rom? even e-mailen naar [email protected]

 

Na 2 jaren opstijgen bij camping "De W‚ldsang" werd dit jaar voor het achterste voetbalveld gekozen: wat in de luwte om het opstijgen van de ballonnen de vergemakkelijken en ook om over Bakkeveen te kunnen varen.
Op de foto hierboven: de ballonnen liggen leeg op het veld.
Al om iets na 19 uur was Haven Ballonsport uit Idskenhuizen aanwezig met 3 luchtballonnen.

Tegen 20 uur was iedereen zo ongeveer op het voetbalveld aanwezig. Er waren 34 deelnemers, verdeeld over 3 ballonnen. Na de "briefing" moest er even gewerkt worden en binnen een half uur ging de eerste ballon de lucht in.

Het hoofdveld van voetbal vereniging Bakkeveen. Nog dank aan de "directie" van de club dat het voetbalveld gebruikt mocht worden voor het opstijgen.

 

Pas een krappe 2 minuten in de lucht. Achter de 2 ballonnen gaat het zwembad schuil. 

Links de gebouwen van Dķndelle en "De Dwaler". Het doolhofpark ligt tussen de bomen verscholen.

Daarachter het natuurgebied "de duinen" van 't Fryske Gea en Staatsbosbeheer.

Hieronder een deel van Bakkeveen: links Kleasterkamp en Ecofeen; rechtsboven Douwelan en rechtsonder de Boskkamp.


klik hier voor vervolg

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 20-09-2003 20:29