teake
Home ] Up ]

 

Fryske cabaret jn op donderdagavond 30 mei

De Fryske cabaret jn werd ingevuld ingevuld door gezelschap "Teake van der Meer". Teake trad op samen met goochelaar Minze Dijksma en zangeres Griet Wiersma.

Teake viert dit jaar samen met Minze Dijiksma en Griet Wiersma zijn 40 jarig jubileum als conferencier. In de show werd voor de pauze teruggeblikt (en herhaald) naar veelgevraagde succesvolle historische typetjes. 

Na de pauze enkele nieuwe sketches. Een van de sketches begint met een goocheltruc, waarvan een toeschouwer in de zaal verkondigd dat de truc volkomen onmogelijk is en dat je wordt genept. Deze toeschouwer is natuurlijk Teake (tot verrassing van velen in de zaal, die het merkwaardige type niet als zodanig herkend hadden). Twee foto's hieronder laten een deel van de scne zien. Griet wordt vastgeknoopt en Teake zet er een paar extra knopen op, opdat Griet de touwen niet meer los kan krijgen. Op de rechtse foto gaan Teake en Griet samen achter het doek. En het resultaat: Griet zit nog steeds in de touwen, maar heeft het colbert van Teake aan. Dol komische verwikkelingen voor de toeschouwers.

De foto linksonder is een fragment uit de conference over en met de Belg. De foto rechtsonder laat de fiets van Teake zien: hij moest van de dokter meer lopen: dus een fiets zonder trappers.

Er waren ruim 250 bezoekers in de feesttent: een geslaagde donderdagavond.

(excuses voor de slechte kwaliteit van de foto's: ze zijn genomen op grote afstand, onopvallend temidden van het publiek)

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 08-06-2002 19:22