Ballonvaart_1
Home ] Up ]

 

Ballonvaart_2

Ballonvaart 2004

Het definitieve einde van de overigens zeer geslaagde feestweek, was de traditionele ballonvaart. Iedereen had de afgelopen dagen al op de 1 of andere wijze aan het feest-op-de-grond deelgenomen. Op een alternatieve wijze gevoetbald, zelf op het podium gestaan, het openluchtspel bijgewoond, net geen Dart kampioen geworden, helemaal opgegaan in het Piratenfeest of helemaal de laatste energie eruit gegooid met Greenlight express. Nee, de ontspanning en alles eens van de andere kant bekijken: Bakkeveen vanuit de lucht.
Op het laatste moment kwam er nog een 4-tal aanmeldingen, zodat de reserve capaciteit van de 2 luchtballonnen van fam. Haven uit Idskenhuizen vrijwel helemaal uitgenut was: 28 passagiers in totaal. De windrichting was wat variabel. Dus werden op de Brink eerst 2 ballonnetjes losgelaten. Ze gingen in de richting tussen Oost en Noord-Oost. Eigenlijk hadden we in de bossen van de Slotplaats op moeten stijgen om precies over het centrum van Bakkeveen te varen, maar dat kan natuurlijk niet. Next-best was camping De W‚ldsang, alwaar we door fam. Russchen welkom werden geheten en ging de tocht ongeveer recht over de "Slotsingel".
Er stond weinig wind: maximaal 5 knopen, dat is ongeveer 9 km per uur. Dus kwam en de beide ballonnen tot in het centrum van Zevenhuizen. Hier hadden we een zachte landing. Nadat eindelijk de landeigenaar was opgespoord en toestemming was verkregen om de ballonnen te bergen zijn alle deelnemers in de adelstand verheven.
Door de weinige wind en dus langzame vaart had als voordeel dat Bakkeveen eens goed vanuit de lucht worden bekeken. We weten nu wie een zwembad achter z'n huis heeft, tuinen met mooie figuren gezien, al dan niet de bouw van illegale schuurtjes, de geluiden van beneden die boven in de ballon nog goed te onderscheiden zijn. Voor iedereen was het weer een belevenis.

Op deze en de volgende pagina een selectie uit ongeveer 120 foto's. De foto's zijn ongeveer 6x verkleind om niet alle ruimte op de server van www.bakkeveen.nl te verbruiken.

Voor alle passagiers: graag alle foto's op CD-rom inleveren bij Jan van Dalen. Binnen enkele weken worden dan de door alle passagiers verzamelde foto's op 1 CD gezet (als dat nog past) en onder de belangstellenden verspreid.

De voorbereiding op de camping: 28 passagiers (met petje) en veel publiek.
De almaar uitdijende ballon en de kinderen die er eigenlijk niet onder durven blijven liggen.
Nog 1 minuut en ........ de lucht in.
De ingang van recreatiecentrum "De W‚ldsang".
De Singels enkele maanden na de officiŽle opening. Linksboven de Poiesz-supermarkt.
Zwembad, doolhofpark en de duinen.

De kermis is op het parkeerterrein aan het opruimen.

Vakantiecentrum 't Hout en rechtsonder De Singels.
Linksboven Douwelan, linksonder Ecofeen, rechtsonder Kleasterkamp (deels),

linksboven Boskkamp en centraal het grootste deel van de Boskleane.

Recreatiecentrum "De W‚ldsang".
De zandverstuiving.
1 van de vele foto's met Bakkeveen. Links het zwembad en de lichte streep rechts de sloot langs de Slotsingel.
De naburige ballon met 18 passagiers op ongeveer 100 meter afstand (op de grens tussen Bakkeveen en Siegerswoude).

Een mazzel-foto.

Van boven de Dwarswijk richting Waskemeer kijkend.
klik hier voor vervolg  
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 07-06-2004 20:53