2002
Home ] Up ]

 

fotos_2
fotos_3
fotos_4
fotos_5
fotos_6

Verslag kerstwandeling 2002

De originele foto's zijn 10x zo groot (ongeveer 3x zo breed en 3x zo hoog) als de hier getoonde en ook iets scherper. De originele foto's kunnen je gratis via e-mail worden toegezonden. mailto:[email protected].

Vermeld duidelijk om welke foto(s) het gaat (de naam van de foto krijg je te zien als je met de cursor de foto aanwijst, op de rechtermuistoets klikt en dan op eigenschappen: bovenin het nieuwe venster krijg je dan de naam van de foto te zien.)
En reacties kun je (behalve naar bovengenoemd e-mail adres zenden) ook in het gastenboek plaatsen: klik hier 

 

 

Kerstwandeling eindigt in "snertweer"

De vroege wandelaars hadden geluk. Tot rond het middaguur is het in Bakkeveen nog droog gebleven. Daarna heeft het tussen 12 en 15 uur stevig geregend; pas tegen 17 uur werd het weer droog. De regen ontnam velen de lust om een wandeling te starten. Alhoewel: het had allemaal nog lastiger kunnen zijn. Maandag 23 december waren de meeste paden nog spekglad door de regen op de bevroren ondergrond. Maar door de stijgende temperaturen was dat probleem gelukkig snel weer voorbij. Wel bleven we angstvallig de weersverwachting volgen: zal het droog blijven? Er waren op voorhand al een paar kleine stukjes route omgelegd naar asfalt.

Zoals de meeste wandelaars ervaren zullen hebben: het bleef bepaald niet droog. Velen hadden al rekening met de regen gehouden en kwamen met paraplu of andere regenkleding. De foto's van na het middaguur laten dat duidelijk zien.

De eerste wandelaars meldden zich al voor 9:30 uur bij Dúndelle. Dit betreft veelal 15 km lopers. Er kon gekozen worden uit afstanden van 5, 10 en 15 km. De 5 km kon worden uitgebreid tot 7 of 8 km al naar gelang de resterende energie (en later ook het doorzettingsvermogen i.v.m. de regen). Na 12 uur startten er weinig wandelaars meer, maar de laatsten (echte doorzetters) vertrokken tegen half drie voor de 5 km. Om half 5 was iedereen weer binnen. 

In de eerste 2 km van de route  zat ongeveer 1 km verhard pad door de bebouwde kom. Daarna ging het steeds door de bossen. De toestand van de paden heeft in het geheel geen problemen (en geen klachten) opgeleverd. De 15 km had nog 2 km verhard fietspad extra, ter vermijding van slechte paden. Het accent van de wandelroutes lag dit jaar op de westkant van Bakkeveen: de bossen van Natuurmonumenten.

Er zijn "op de kop af" 700 betalende deelnemers geteld. De slechte weersomstandigheden in aanmerking genomen een zeer goede belangstelling.

Er zijn geen ongevallen gemeld. Vrijwel iedereen was complimenteus over de nieuwe routes en de sfeer bij de Slotplaats. En bij terugkeer in Dúndelle was men de regen alweer bijna vergeten.

Hieronder en op de 5 volgende pagina's een 45 foto's tellende impressie van 2e kerstdag 2002 in wandelend Bakkeveen.

 

De startplaats was MFC Dúndelle. Deze wandelaars vertrekken tegen 10:30 uur.

 

Om 1 uur gaan deze wandelaars op stap: helemaal voorbereid op de regen.

 

de tocht voert langs de rand van de Duinen achter het Doolhofpark en Zwembad langs en loopt vervolgens door 1 van de oudste straten van Bakkeveen: de Alde Drintsewei.

 

Vervolgens werd de vaart overgestoken en via de "Houtwal" naar het centrum. Daarna kwam het rondje door nieuwbouwplan "De Singels"; een nieuwe wijk met een typerende bouwstijl. 

 

De bebouwde kom werd via het fietspad langs de Duerswâldmerwei verlaten. Even later rechtsaf: het bos in. 

 


Voor vervolg: klik hier
Voor opmerkingen over de 
kerstwandeling: klik hier.
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 22-04-2006 23:34