2003
Home ] Up ]

 

fotos_2
fotos_3
fotos_4

Kerstwandeling 2003: bijna record aantal deelnemers

Een zeer geslaagde kerstwandeling. De belangstelling kwam 's ochtends wat langzaam op gang, maar tegen 12 uur was het erg druk bij de inschrijving. Toen ook kwamen de eerste lopers alweer binnen.
Uiteindelijk zijn er 1164 betalende wandelaars geteld. De eerste wandelaars vertrokken om iets voor 10 uur, de laatste waren binnen om ruim 17:30 uur.

Het was lekker wandelweer: als je doorstapte bleef je op temperatuur. Rond de middag heeft het even gemotregend, maar in de bossen zullen de wandelaars er weinig van gemerkt hebben.

Onderweg bij kampeerboerderij "De Harmsdobbe" was het prachtige kerststalletje. Ook had de V.V.V. hier de koek en zopie stand (gesponsord door Poiesz-supermarkt en de Slotplaats). Hier konden de wandelaars even binnen rusten.

Naast de standaard afstanden 5, 10 en 15 km, was ook de 7 km toegevoegd.
Behalve de 5 km, liepen alle routes door het gebied van Natuurmonumenten aan de westzijde van Bakkeveen. Via de "Zwarte Singel" en langs nieuwbouwwijk "De Singels" kwam men de bebouwde kom weer binnen. Via het centrum, waar ook de 5 km zich bijvoegde, liep de route via de "Alde Drintsewei" door de bossen en over heuvels naar de "Nije Drintsewei": kampeerboerderij "De Harmsdobbe". Dat was voor alle routes, behalve de 5 km, iets over de helft van de afstand. Aan de achterzijde werd het terrein verlaten en werd, afhankelijk van de route, het heide en duinen gebied aan de oostkant van Bakkeveen doorkruist.

Hieronder op 4 pagina's in totaal 40 foto's die je een indruk van de tocht geven. Helaas is een aantal foto's niet helemaal scherp, maar geven toch wel een redelijke indruk van de tocht.

Wil je de foto per e-mail op origineel formaat ontvangen (ongeveer 700 kbytes), stuur dan een e-mail naar [email protected] . Vermeld om welke foto het gaat; de naam van de foto bestaat uit in of 2 letters. Klik met de rechtermuistoets op de foto en klik dan op eigenschappen. Bovenin het venster staat de naam van de foto.

Omrop Fryslan is al heel vroeg aanwezig, nog voor de eerste wandelaars. Hier een interview met 1 van de organisatie bij inschrijving van de 1e wandelaars.

 

Leden van familie Wenninger schrijven zich in bij de start.

 

Heuveltjes beklimmen achter het zwembad/doolhofpark.

 

Wandelaars verlaten het Sterrenbos achter de Slotplaats en gaan via een beukenpad richting camping De W‚ldsang / Witte Singel.
De zwarte Singel: wandelaars op de rug gezien.

 

Dezelfde Zwarte Singel, maar nu iets dichter bij Bakkeveen-dorp langs 1 van de weilandjes.

 

Zijpad van de Zwarte Singel.

 

Vlonder over hersteld vennetje in gebied Natuurmonumenten (15 km).

 

Wandelaars op de eeuwenoude Beakendyk (alleen 10 km).
klik hier voor vervolg.
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 26-12-2003 22:09