fotos route 3
Home ] Up ]

 

tussen_de_hekjes.jpg (11483 bytes)Deze twee wandelaars met de hond (aan de lijn) zijn op de helft van de 10 kilometer route. Ook hier toch nog even de zon. Ze lopen op de foto op het eind van het heuvelachtige deel van het heideveld (halverwege Bakkeveen en Allardsoog). Op dit traject kan het niet genoeg regenen. Joggers hebben hier vaak last van los zand.

net_de_straat_overgestoken.jpg (14276 bytes)

 

 

Fotograferen valt niet mee. Er zijn maar liefst 3 foto's nodig om het gezin hieronder redelijk goed op de foto te krijgen. De groepen die hier achteraan liepen en ook op de foto zouden komen, moeten deze helaas missen: de floppy was vol (en natuurlijk geen reserve meegenomen). Op deze foto zit er een donkere wolk voor de zon en het bos aan de noordkant van de Mjumsterwei is dicht. Vandaar dat alles er wat donker uitziet. Zoals op de foto's te zien is, heeft de familie er duidelijk zin in.

net_de_straat_overgestoken_3.jpg (12726 bytes)

Onderweg in de route zaten 3 plaatsen waar paden (deels) onder water stonden. Op twee plaatsen daarvan konden de wandelaars via de heuvels langs de overstroomde paden komen (in de blauwe en de rode route). Maar op 1 plaats was de organisatie genoodzaakt na de zware regenval van de afgelopen dagen de route om te leggen. Dit betekende voor de 10 en 15 km lopers en omweg van ongeveer een kleine kilometer. Probleemgebied was het pad aan de westkant van het heideveld bij de "Drie ProvinciŽn". Hier leek het pad wel een sloot met op veel plaatsen 20 cm water. Daarnaast was een ongeveer 2 meter brede wal met bomen, maar door de vele net_de_straat_overgestoken_4.jpg (13891 bytes)boomstronken die onder het lange helmgras verstopt zaten, vond de organisatie het onverantwoord hier de wandelaars langs te sturen. De daar weer naast gelegen sloot was bijna leeg. We hopen dat 't Fryske Gea (de eigenaar van het terrein) hier snel iets aan doet.
Dus werd besloten tot de omweg. Er is nog wel even overwogen een stuk van de route af te snijden, maar dit kon ook al niet omdat over dat pad water uit de weilanden stroomde. Het zou ook hier over de schoenen gaan. Dus kwamen de wandelaars vlak langs de gebouwen van de Volkshogeschool van Allardsoog.

   

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 05-09-2000 19:01