fotos route 5
Home ] Up ]

 

info_paneel_waldsang.jpg (13283 bytes)

Na de Weverswal werd de straat overgestoken en via het terrein van camping "De W‚ldsang" liep de route verder. Halverwege de camping konden de lopers van de 5 en 10 kilometer een stuk afsteken; de 15 kilometer lopers maakten nog een lus van 5 kilometer in de bossen achter de Slotplaats.
Op de camping kwam je bij passage van de slagboom langs het info paneel, zoals je dat op de foto hier rechts kunt zien. Het beeld vertroebelt een beetje, omdat het glas enigszins reflecteert.

En om te onthouden: de camping eigenaar was vandaag, 26 december, jarig.

 

Beide onderstaande foto's zijn op de camping genomen bij de toiletgebouwen van het voorste deel van de camping. De zon schijnt op dit moment weer.

bij_waldsang_1.jpg (11648 bytes)meer_bij_waldsang.jpg (14058 bytes)

 

 

 

 

 

 

 

We hebben geen foto's van de extra lus van 5 kilometer van de 15 kilometer lopers. We gaan dan ook direct door naar het Sterrenbos achter de Slotplaats. Hier staat de Burmaniazuil van ongeveer 3 eeuwen oud. Deze zuil wordt ook wel Poppesteen genoemd. Dit is (zie onderstaande foto's) een sokkel met daarop twee leeuwenkoppen. Als er vroeger in Bakkeveen een kindje werd geboren, zeiden de ouders tegen hun andere kinderen, dat het van onder de Poppesteen kwam. De folklore zei: "als de loden haan kraait, kantelt de Poppesteen even en grijpt de vader of moeder het nieuwe kindje".

Een van de wandelaars zei:"bij ons in Joure komen kinderen uit de boerenkool".

bij_burmaniazuil_2.jpg (14980 bytes)bij_burmaniazuil_1.jpg (16055 bytes)

 

 

 

 

 

 

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 05-09-2000 19:02