fotos route 6
Home ] Up ]

 

2langs_ola.jpg (10065 bytes)3langs_ola.jpg (9505 bytes)

Beide foto's hebben duidelijk problemen met de belichting. De bedoeling achter beide foto's is aan te geven dat het dit jaar voor het laatst is (en niet alleen deze eeuw, maar voor altijd) dat er langs de gebouwen van F. van der Velde gelopen kan worden. Begin maart verhuist het bedrijf naar het industrie terrein Azeven bij Drachten. Ruim 50 jaar is F.van der Velde in Bakkeveen gevestigd geweest. Opgebouwd van een eenmanszaak tot een bedrijf met 200 personeelsleden.

watergeweld_bij_stuw.jpg (22123 bytes)foodplanet.jpg (15799 bytes)

 

 

 

 

 

 

Tegenover Foodplanet werd de stuw overgestoken. Door de overvloedige regenval stroomt het water met grote snelheid richting Drachten en vandaar naar de Friese Boezem.

 

weer_geslaagde_explosie.jpg (8798 bytes)Na het centrum, de roepende sluiswachter en De Brink ging de route via de Hervormde kerk We hebben gemerkt dat vooral kinderen bang werden van het traditionele Carbit bus schieten. Enorme knallen op het grasveld vanachter de gymzaal. De deksels van de oude melkbussen schoten vele 10-tallen meters de lucht in. Jammer voor de jongelui dat ze op deze foto's niet herkenbaar zijn. Duidelijk is wel dat in Bakkeveen alle boze geesten verjaagd zullen zijn, voordat de nieuwe eeuw begint.

Op de foto de achtermuur van de gymzaal, met links tussen de bomen een vuurtje, wat een nieuwe ontploffing inluidt. Ook een juichkreet van een puber vanwege een geslaagde explosie.

 

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 20-07-2003 17:23