progfarm
Home ] Up ]

 

Progfarm
5 november 2005

Rock uit de jaren 70 op De Harmsdobbe. Dit evenement wordt voor de 9e keer georganiseerd door band "Flamborough Head". Flamborough Head (klik hier voor meer info) bestaat uit 5 personen en 2 daarvan wonen in Bakkeveen (waaronder Koen Roozen).
Afgelopen zaterdag van 15 tot 24 uur stond het jaarlijks evenement op het programma. Hieronder de tekst van de eigen progfarm website.

Voor de negende keer organiseert Flamborough Head het jaarlijkse symfonische rockfestival ProgFarm. in Bakkeveen. Door de jaren heen heeft het festival zich een enorme populariteit verworven dankzij de interessante bands maar ook door de ongedwongen sfeer. Voor dit jaar hebben we wederom een aantal bijzondere symfonische acts gevraagd om op ProgFarm te komen spelen. 

Uit Polen komt After..., een band die tot nu toe alleen de prachtige demo Pomtlczmy uit heeft gebracht maar momenteel werkt aan de eerste cd. Luister naar het prachtige Bezradnosc, een track afkomstig van hun demo die in de verte doet denken aan hun Poolse collega's van Quidam. 

Panopticum komt uit Belgie en heeft tot nu toe twee cd's uitgebracht; in 2000 de demo-cd Rights Of The Firstborn en in 2004 Reflection. Panopticum is beinvloed door o.a. Dream Theater, luister naar Say No More om een indruk te krijgen van hun kwaliteiten. Uit een recensie van Reflection: "Their sound blends traditional, mostly seventies inspired progressive rock with few modern metal influences.........The quality of the songwriting managed to impress me....Iím surprised we didnít spot this band earlier on. That made up, I can only say Iím looking forward to hear more of them. Thumbs up!" 

Morphelia komt uit Noord-Duitsland, om preciezer te zijn OstFriesland. In IO-Pages schreef Antonie Deelen het volgende: "Er is goed nieuws voor de liefhebbers van forse symfo. Daaronder versta ik symfo met pit; met Ďballení populair gezegd. Beduidend lichter dan  progmetal, maar net wat zwaarder dan de standaardsymfo van bijvoorbeeld Yes, Pendragon of IQ. Speciaal voor hen is er Prognocircus, het debuutalbum van de Duitse formatie Morphelia.....Soms zwaar en altijd symfonisch, maar bovenal gewoon mooi. Wie op Morphelia gokt, krijgt daar bijna vijf kwartier oerdegelijke prog voor terug." Oordeel zelf en luister naar Midnight Sun afkomstig van hun debuut Prognocircus.

Arcansiel komt uit Italie en timmert al jaren aan de weg. Het prachtige overzichtsalbum Swimming In The Sand was voor ons aanleiding om Arcansiel uit te nodigen. Op dit album staan prachtige tracks, lees de volgende recensie om een indruk te krijgen van dit album of luister naar I'm Still Searching. Alleen al voor deze band is de reis naar Bakkeveen de moeite waard:-) 

Flamborough Head zal de nieuwe cd Tales Of Imperfection gaan spelen en een aantal nieuwe nummers die nog niet eerder live gespeeld zijn of op cd verschenen zijn. 

Volgens ons voldoet ProgFarm met deze line up aan ons streven om onbekende maar goede prog-bands een kans te bieden om voor een geinteresseerd publiek te spelen. Wij vertrouwen er op dat ProgFarm 2005 met bovenstaande bands een spannend en verrassend festival zal zijn. Bezoek alle website van de bands voor meer info en geluidsfragmenten.

Hieronder een korte impressie van buiten en ..... binnen. Voor meer buiten impressie klik op www.harmsdobbe.nl

Bezoekers uit voornamelijk Nederland, maar ook BelgiŽ, Engeland en Duitsland.
In het achterste gebouw vvan kampeerboerderij De Harmsdobbe vinden de optredens plaats. Midden op de foto, naast de vrachtwagen, de tent.
Buiten een aggregaat opgesteld voor de noodzakelijke stroomvoorziening.
 
 
Ruim 200 bealngstellenden (uitverkocht) aanwezig bij het 2e optreden van de dag.
Onder op de foto twee toeschouwers de veel jonger waren dan de gemiddelde leeftijd van het publiek.
 
 
In de tent hebben zijn vele "prgfarm"- producten te koop en natuurlijk even bijkletsen onder genot van een drank(je).
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 06-11-2005 16:56