tocht4
Home ] Up ]

 

Simmer 2000

Ballonvaren

zondag 16 juli

Deze pagina is mede mogelijk gemaakt door:

Recreatiecentrum De Waldsang
tel. (0516) 54 12 55    fax.(0516) 54 10 49
e-mail   [email protected]  website:klik hier


Cafe De Brink      "krekt efkes oars"
tel. 0516-541388
     website: klik hier
e-mail: mailto:[email protected]


Op deze foto nog een aantal boerderijen in het Mandefjild.kok_bakkeveen_1.jpg (9496 bytes)
Het gebouwen complex van loonbedrijf Gebr. Kok.kok_bakkeveen_2.jpg (9878 bytes)
Hier kruizen we de weg Haulerwijk - Haule. Omdat we in iets minder bekend terrein komen, letten we wat meer op onze volgers.volgautos.jpg (10360 bytes)
Na de landing blijken er een kleine 100 personen op het weiland aanwezig, waar de twee grootste ballons zijn geland. De boer deed niet moeilijk en liep rond met twee flessen Berenburg; aangeboden door Haven. In totaal ongeveer 20 volgende auto's volgautos_2.jpg (7857 bytes)

De kleine ballon landde in de omgeving van Veenhuizen. De twee gele ballonnen trokken nog over een natuurgebied met veel ree-en, hazen etc. Je kon ze vanuit de mand bijna aanraken. Op deze foto zijn we vlak bij de landingsplaats, in Westervelde (aan de kant van Norg). Het begon toen al een beetje schemerig te worden. De landing was om ongeveer 21:45 uur.bijna_landing.jpg (9177 bytes)
Na de landing mocht niemand de mand verlaten. Eerst moest toestemming van de boer verkregen worden. Zoals eerder vermeld was dat geen probleem, maar de boer opsporen heeft wel 10 minuten geduurd. Hier tijdens het wachten een inkijk in de ballon; deze staat nog steeds klaar om weer te kunnen vertrekken. zicht_in_de_ballon.jpg (11645 bytes)
Gezamenlijk met de passagiers van de andere gele ballon zijn we gedoopt en in de adelstand verheven: barron van het luchtruim tussen Bakkeveen en Westervelde. Daarna werden we met champagne besproeid en kregen vervolgens elk een glas champagne.
Daarna (22:40 uur) werd iedereen verdeeld over de onbezette plaatsen in de volgauto's. De restrende passagiers zijn met de bestelbussen van Haven mee teruggereden naar Bakkeveen: het "oranje" cafe. Daar kreeg iedere passagier nog een certificaat en werd er even gezellig nagepraat en gedronken. Volgend jaar weer.
Als iemand er een leuke foto tussen heeft gezien en hier belangstelling voor heeft, stuur dan even een e-mailtje. We sturen de foto dan retour op de originele grootte (bijna 2x zo breed en 2x zo hoog). En heb je zelf nog een leuke foto die hier bij past: graag even sturen !!
mailto:[email protected]
En volgend jaar ongetwijfeld weer een dergelijk evenement (voor tips, hints en klachten mail ook naar bovenstaand adres).
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 04-09-2000 19:32