2003_start
Home ] Up ]

 

2003_onthulling
2003_fotoos_3
2003_fotoos_2
2003_route

Het vertrek
(2003)

Hemelvaartsochtend 2003 (29 mei) de start van de Hannekemaaierstocht. Op deze pagina een impressie van de start. Voor foto's van onderweg en met name de aankomst in Bakkeveen op zaterdag 31 mei zult u moeten wachten tot aan het eind van het Pinksterweekeinde.

De weersomstandigheden waren goed; eigenlijk wat te warm. Enkelen wilden al een tropenrooster gaan volgen. 's Morgens om 5 uur vertrekken en voor de middag aankomen op de overnachtinglocatie. Daar natuurlijk even het zwembad in. Maar vermoedelijk zal dat optimisme door de lange wandelingen wel snel de kop worden ingedrukt en dat het normale schema wordt gevolgd.

Aankomst in Bakkeveen wordt verwacht zaterdagmiddag 31 mei tussen 3 en half 4.

 

Om 7 uur in de ochtend vertrok de bus van Wiebenga richting Neurheede, vlak over de grens bij Boertange. In de bus reisden een kleine 50 personen mee; de andere 10 lopers hadden eigen vervoer geregeld.

 

In een zaal van het plaatselijke café in Neurheede kregen de wandelaars koffie en natuurlijk de routebeschrijvingen (in een klein jutezakje).

 

Willem Dolstra heeft voor het vertrek nog een paar mededelingen. En, zo gaf hij aan, Iedereen mag onderweg handelen, want dat deden de Hannekemaaiers vele jaren geleden ook.

 

Willem Dolstra, de initiatiefnemer van de tocht, zet het monument van een gedode Hannekemaaier op de foto (voor de Woudklank).

 

De groep op weg naar Bakkeveen. Hier 600 meter voor de grens.

 

 

En "nu al" in Nederland en tevens de provincie Groningen. De meeste wandelaars op deze foto wonen in Bakkeveen.

 

De begeleiding voor onderweg. Willem en z'n vrouw Anna Dolstra rijden in de vrachtwagen van Vreewyk. Jelly Hoekstra begeleidt de wandelaars met een personenauto. Deze 3 dames zijn na ongeveer 3 kilometer nog vol goede moed. Foto in het centrum van Bourtange genomen.

 

Deze V.V.V.-medewerkster heeft haar 2 honden meegenomen. Het verlaten van vesting Bourtange. Achteraan de filmcameraman. 
 

Het vervolg van deze tocht wordt pas aan het eind van het Pinksterweekend gepubliceerd. Dat zou, maar het is een maand later geworden (4 juli 2003). Reden: de webmaster had het te druk met andere activiteiten en het was knap lastig om foto's van anderen te selecteren en te publiceren.

Maar klik hier voor het vervolg.

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster klik hier.                         bijgewerkt: 30-01-2005 11:01