Ikeleane
Home ] Up ]

 

Nachtvlinders op camping Ikeleane
23 september 2006

Zaterdagavond 23 september werden op verschillende plaatsen in Friesland de speciale nachtvlinder bijeenkomsten gehouden. Ge´nteresseerden werden door vlinderkenners uitgenodigd te komen kijken naar de grote variŰteit aan nachtvlinders. Er zijn ongeveer 2000 soorten in Nederland bekend.

Op camping "De Ikeleane" (klik hier) had een aantal vlinder-enthousiasten ook een bijeenkomst georganiseerd.

 

De al niet meer al te jonge bewoners van de stacaravan hebben vaste vlindergasten in hun voortuin. (in het bloemperkje).
Overdag werd al een scherm opgesteld waar dan 's avonds na het vallen van de duisternis de vlinders in het lamplicht zullen gaan rusten.
De avond is gevallen. Sommige vlinders komen op alcohol geur af en zijn daar verzot op (net als sommige mensen). Enkele bomen zijn met alcohol besprenkeld. Op deze boom kun je twee vlinders zien zitten als je net als deze mevrouw goed kijkt.
 
Een vlinder is geland op het rupsenboekje. (boven de "e").

 

In het licht van de zaklaantaarn op het doek temidden van vele muggen en andere insecten.
 
Het publiek kreeg deskundige uitleg over de verschillende soorten vlinders. Ook hoe de nachtvlinders de energie krijgen te kunnen vliegen, terwijl de zon niet schijnt (waar de dagvlinders hun energie vandaan halen).
Vlinders worden in een potje gevangen om ze beter te kunnen bekijken; daarna natuurlijk weer losgelaten.
Een wat grotere vlinder geland op de rand van het boekje.
Uitleg van de vlinderstichting.

Voor meer info:

www.vlindernet.nl

of

nachtvlinders

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster info@bakkeveen.nl                        bijgewerkt: 24-09-2006 09:50