land_fietsdag
Home ] Up ]

 

Landelijke fietsdag 2003

Bakkeveen heeft dit jaar wel heel actief meegedaan aan de Landelijke Fietsdag met de

BLAUWE BOSROUTE – 33 KM.

Op zaterdag 10 mei stond Bakkeveen (samen met heel Nederland) in het teken van de Landelijke Fietsdag 2003. Landelijk gezien gingen ruim 220.000 mensen massaal voor het goede doel fietsen op de vele tientallen, speciaal voor dit evenement uitgezette routes. De opbrengst ging dit keer naar de Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds (KWF).

 

Het thema van de Landelijke Fietsdag 2003 was: ‘Culinair genieten van de regio’. Voor de fietsers onderweg betekende dit dat ze tijdens de fietstocht kennis hebben kunnen maken met diverse streekgerechten. Dit gebeurde tijdens een bezoek aan Ekologisch Fruit- en Vruchtenwijnbedrijf De Hagen in Haulerwijk. Hier kon men ook door een prachtige boomgaard fietsen. Ook was er een tussenstop bij de wijngaard van de fam. Rademaker in Waskemeer
Met de auto naar de startplaats: het V.V.V.-kantoor in Bakkeveen. Het V.V.V.-kantoor is te zien achter het groepje mensen.

 

De koffie stond klaar bij het Kerkje van Duurswoude en de dames van de Rabobank, bij de stempelpost ‘ Freulevijver’, hadden ook nog een aardigheidje in petto.

 

De inschrijving was vanaf 9 uur geopend. Deze foto's zijn gemaakt tegen 10:30 uur. De laatste starters schrijven zich in. Er werd toen al druk gekopieerd, omdat het aantal beschikbare routebeschrijvingen al was uitverkocht. Op de rechterfoto assisteert V.V.V.-vrijwilligster Jelly Hoekstra de fietsers.

 

Om iets na 2 uur 's middags is deze foto gemaakt: de terugkeer van fietsers. Afstempelen bij het kantoor en medaille mee naar huis. Velen kondigden aan deze prachtige route nogmaals te zullen gaan fietsen. Op de rechterfoto helpt vrijwilligster Hennie Portengen de terugkerende fietsers aan een medaille.

Van de V.V.V.-vrijwilligsters
Om 9 uur stonden er al drommen mensen voor de deur. Wat nog nooit was voorgevallen zolang de V.V.V. Bakkeveen met de landelijke fietsdag mee doet: we waren al om 10 uur door onze routes heen en moesten ze gaan kopieeren. We hadden 100 routes besteld en hebben er uiteindelijk 184 verkocht. Een mooi resultaat ook voor de Kankerbestrijding die dit jaar het 'goede doel' is.
Drie medewerkers van de Rabobank bemanden de stempelpost bij de Freulevijver. Met hun kleine autootjes konden ze met enig gemanoeuvreer tot bij de Freulevijver komen.
Van de proeverijen onderweg werd goed gebruik gemaakt.
Kortom, mede door het mooie weer, een zeer geslaagde Landelijke Fietsdag.
De mensen die een medaille tegoed hebben, krijgen deze thuis gestuurd.

Het VVV Vrijwilligersteam

 

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 11-05-2003 11:45