Dutch_eXtreme
Home ] Up ]

 

Recreatiecentrum "De W‚ldsang"

Foarwurkerwei 2
9243 JZ  Bakkeveen
0516 - 541255
[email protected]
www.waldsang.nl

W‚ldsang wisselpunt in Dutch eXtreme

Afwisselend 500 km mountainbiken, skeeleren, hardlopen en kanoen. Daarnaast nog kaartlezen en de ogen open houden gedurende de ruim 2 dagen durende tocht voor 2 persoons teams door Noord-Nederland >> Dutch eXtreme.

Vrijdag 15 april 2005   12 uur is de start in Almere. Eerst fietsen de 8 teams naar Lelystad (makkie); daarna roeien naar Enkhuizen. Via de afsluitdijk naar Kornwerderzand op skeelers. Hardlopend naar Marrum. Vervolgens in ongeveer 14 uren kanoen naar Bakkeveen; waarschijnlijk met vele klun-plaatsen. Daarna nog Appelscha en uiteindelijk Almere (zondag in de loop van de middag).

Hieronder het vertrek van het laatste team wat nog in de race is op recreatie centrum De W‚ldsang, zaterdagmiddag 16 april iets voor 15 uur. Team 8 heet "Falcons" met Kjell van der Waals en Ton Wessel.

Voor actuele informatie: klik hier.

 

De kaarten in de goede volgorde en op naar Appelscha.
Team 8 vertrekt om 14:55 uur uit Bakkeveen.

Twee leden van de luchtmobiele brigade begeleiden dit team: rugzakken vol reserve kleding in beide voertuigen meenemend.

De route in de omgeving van Bakkeveen. Het zal voor onbekenden niet meevallen checkpoint 28 te vinden (midden in de bossen/heide).
Nog even een technisch mankement aan de fiets oplossen.

Op de achtergrond de kano waarmee ze in 14 uren de provincie Friesland hebben doorkruist deels in de nacht (vertrek Makkum rond middernacht en aankomst Bakkeveen rond 14:30 uur).

Vertrek naar het dorp Bakkeveen en op naar Appelscha (normaal is dat 15 km, maar de fietsers gaan 80 km om). Op de voorgrond de officiŽle controlepost.
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 16-04-2005 17:42