World Servants
Home ] Up ]

 

World Servants Bakkeveen
2006/2007

klik hier voor de aardappelactie herfst 2006
klik hier voor veiling 23 september 2006

[3 juni 2007]

Hallo dorpsgenoten,

Zoals jullie misschien nog wel weten hebben (lees hieronder) wij het afgelopen anderhalf jaar een aantal acties gedaan voor ons World Servants project in Ecuador, waaronder de aardappel- en potgrond actie.

Wij zijn van plan om 13 juli met World Servants mee te gaan naar Ecuador. We zullen naar het noorden van Ecuador gaan om daar in het dorp Las Maravillas de boeren te helpen. De boeren van Las Maravillas hebben het zwaar. Ze krijgen een slechte prijs voor hun landbouwproducten, zoals cacao, bananen en sinaasappels.
Dat terwijl een groot deel van hun inkomen daarvan afhankelijk is. Als ze hun krachten zouden kunnen bundelen, kunnen de Ecuadoriaanse boeren het hoofd boven water houden. Daarom helpt World Servants de lokale organisatie MCCH met de bouw van een agrarisch coöperatief centrum.

Het geld is mede door uw inzet bij elkaar gebracht maar we hadden te weinig stafleden voor onze groep. Inmiddels heeft Margreeth de Haan zich ook aangemeld om deze zomer mee te gaan werken in Ecuador tevens zal zij dan ook functioneren als staflid voor het medisch- en kinderwerk.

Hiervoor willen we nog 1 actie doen voordat we op reis gaan.
Wat willen we gaan doen:
We willen een informatieavond organiseren om u zo meer te vertellen over het project waar we heen gaan, over World Servants en het land Ecuador dit willen laten beginnen om ± 20.00 uur (vrijdag 22 juni).

U kunt op die avond ook met ons eten, hier kunt u voor reserveren. Op deze manier hopen wij met deze actie het laatste geld te kunnen bijeen brengen, zodat ook Margreeth op 13 juli met ons in het vliegtuig kan stappen naar Ecuador.

Lopend Buffet
en een
Speciaal kindermenu:

Patat met appelmoes
Frikandel

Kosten voor dit diner zijn: € 15,= per persoon incl. 3 drankjes
Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 7,50 incl. 3 drankjes

Datum: 22 juni a.s. vanaf 18.30 uur eten in het gebouw bij de Gereformeerde kerk aan de Tsjerkewâl 20

U kunt zich aanmelden voor 15 juni bij:

  • Jan Martin Rinsema 0516-541241 of
  • Margreeth de Haan 06-52438332

Vriendelijke groeten van Maurits Flapper, Ronald van Valkenburg, Harm Tillema, Folkert Veenstra, Jan Martin Rinsema en Margreeth de Haan

EET MEE EN VOED DE BOEREN VAN LAS MARAVILLAS IN ECUADOR !!!!!!


[22 maart 2007]
Beste dorpsgenoten,

Het is niet te geloven maar de potgrond actie heeft dik €1200 winst opgeleverd. Bij elkaar hebben wij 13 pallets potgrond verkocht. Dat zijn in totaal 663 zakken potgrond. We willen u allemaal hartelijk bedanken voor de medewerking.

Dankzij deze goede verkoop kunnen we nu allemaal richting Ecuador. Nu we het geld bij elkaar hebben kunnen wij ons op andere fronten voorbereiden op het project. Deze voorbereiding bestaat onder andere uit een voorbereidings weekend in Dalfsen, wat plaats zal vinden in het weekend van 21 april. Daar zullen wij meer informatie krijgen over ons bouwproject en ontmoeten wij de stafleden en de andere deelnemers. In totaal gaan 36 mensen mee naar Ecuador om daar te bouwen.

Na het voorbereidingsweekend zijn wij weer wat wijzer geworden wat we daar precies allemaal gaan doen. We zullen u daarvan nog op de hoogte brengen.

Groeten,
Maurits Flapper, Harm Tillema, Folkert Veenstra, Jan Martin Rinsema en Ronald v. Valkenburg.

 

 

Laden van de zakken potgrond bij Veenstra voor de distributie in en rond Bakkeveen.
 
 
13 pallets in totaal .....

 

Het heerlijke bakje koffie van de Fam. Veenstra smaakte goed na al het gesjouw.
Hierbij bedanken we ook alle mensen die ons geholpen hebben met de acties.
   
   
   

Aardappelactie

Bakkeveen, 1 december 2006

We zullen ons eerst even voorstellen wij zijn Maurits Flapper, Jan Martin Rinsema, Harm Tillema, Folkert Veenstra en Ronald v. Valkenburg.
Wij zijn van plan in de zomer van 2007 met World Servants mee te gaan naar Ecuador. Ecuador ligt in het werelddeel Zuid-Amerika naast de landen Peru en Colombia. We zullen naar het noorden van Ecuador gaan om daar in het dorp Las Maravillas de boeren te helpen. De boeren van Las Maravillas hebben het zwaar. Ze krijgen een slechte prijs voor hun landbouwproducten, zoals cacao, bananen en sinaasappels. Dat terwijl een groot deel van hun inkomen daarvan afhankelijk is. Als ze hun krachten zouden kunnen bundelen, kunnen de Ecuadoriaanse boeren het hoofd boven water houden. Daarom helpt World Servants de lokale organisatie MCCH met de bouw van een agrarisch coöperatief centrum. Hier kunnen de boeren vergaderen en hun producten verhandelen. Daarnaast wil MCCH er trainingen geven en een microkredietbank opzetten. Door trainingen en kleine investeringen zal de kwaliteit van de producten verbeteren en kunnen ze voor een hogere prijs verkocht worden. Daarmee krijgen ongeveer 150 gezinnen een hoger inkomen en daardoor betere leefomstandigheden.

Om dit project te kunnen financieren hebben wij € 2.000 per persoon nodig dat is in totaal € 10.000. Dit geld wordt gebruikt om bouwmateriaal en uitvoeringskosten te betalen. Om dit geld bij elkaar te krijgen houden wij verschillende acties. We hebben de volgende acties gedaan: deelname wampex, pepermuntactie, klussenactie en een veiling. In totaal hebben deze acties € 4.410 opgeleverd.

Zoals u heeft vernomen hadden we de afgelopen weken de aardappel actie. Het was een groot succes. Er is meer dat 4 ton aardappelen bestelt door de inwoners van Bakkeveen. De actie heeft ons € 2072,--opgebracht, waarvan € 200,-- als fooi !! We willen iedereen bedanken voor het steunen van deze aardappelactie.

Natuurlijk kunt u ook geld aan ons doneren op ons rekeningnummer:
113661657 onder vermelding World Servants groep Bakkeveen.
9243 JW Bakkeveen
Mandewijk 1a.

World Servants - Bakkeveen

Meer informatie over World Servants kunt u vinden op: www.worldservants.nl .
Binnenkort zult u meer van de World Servants groep uit Bakkeveen horen.

 

Van links naar rechts: Maurits Flapper, Jan Martin Rinsema, Folkert Veenstra, Ronald van Valkenburg en Harm Tillema.

foto: Willem Dolstra.

foto: Willem Dolstra.
foto: Willem Dolstra.
Na 2 avonden zijn bijna alle zakken aardappels al bezorgd.
Weer met een aanhangwagen de duisternis in.
Niet vergissen tussen de Irenes, Biltstar, etc.
Sorteren van de bestellingen op route.
 
 
 
Afleveren van de aardappelen bij een woning in Bakkeveen.
   

De veiling

Zaterdagavond 23 september werd rond gereformeerde Kerk "De Mande" een aantal activiteiten georganiseerd, waarbij de opbrengst ten goede kwam aan de World Servants groep Bakkeveen. Deze groep bestaat uit een 5-tal jongeren die volgend jaar zomer (2007) in een ontwikkelingsland actief mee zullen werken aan de ontwikkeling van een project t.b.v. scholing en educatie van de lokale bevolking. Hiervoor is geld nodig en deze zaterdagavond was gezien de weersomstandigheden uitermate geschikt om een flinke financiële slag te slaan.

De kinderen mochten gratis de vaart oversteken in een badkuip. Bij de kerk werd buiten op het grasveld een barbecue gehouden en na afloop een veiling door betrokkenen ingebrachte en vaak zelfgemaakte goederen. Onder leiding van veilingmeester Jaap van der Spoel werd € 1430,-- bijeengebracht.

De groep Bakkeveen-2007 van World Servants bestaat uit Ronald van Valkenburg, Harm Tillema, Folkert Veenstra, Maurits Flapper en Jan-martin Rinsma. De groep heeft momenteel ongeveer op de helft van de benodigde € 8000,-- bij elkaar. Er is nog een half jaar te gaan met activiteiten om de tweede helft te vergaren.

Hieronder foto-impressie van zaterdagavond 23 september 2006.

 

Badkuip over de vaart. Op de achtergrond de kerk.
De kleinsten hadden bij het in- en uitstappen enige assistentie nodig.
 
 
Het gereedmaken van het barbecue buffet.
Een kopje koffie vooraf .....
 
Slingerend naar de overkant. Spannend !!
De karbonades liggen al lekker te bruinen.
 
Deel van de goederen ingebracht voor de veiling.
Na de barbecue was het tijd voor de veiling.
Vol spanning wordt de opbrengst afgewacht.
Vlak voor het opruimen van de badkuipbaan over de vaart werd nog een 2-tal overtochten geveild.

Overtocht voor Jan-Marten en Saskia (kosten € 15,--).

Joeke de Jong en Tine Meijer gaan samen voor € 25,-- in badkuip over de vaart. Slechts weinigen kunnen vertellen dit ooit te hebben meegemaakt.
 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster klik hier.                         bijgewerkt: 03-06-2007 14:37