Nordic_walking
Home ] Up ]

 

Kennismaken met Nordic Walking

Zondagochtend 15 februari 2004 heeft Ria Zwarts van SCW-Dunhoeke een kennismakingsochtend met Nordic waliing georganiseerd. Onder leiding van instructeur Wiebren van der Zee heeft een groep van ruim 20 personen een kleine 2 uren stevig gewandeld (en eerst geoefend) in de bossen van Bakkeveen.

Zie ook www.nordicwalkingfriesland.nl voor meer informatie. Bij voldoende belangstelling gaat in maart ook een lesgroep in Bakkeveen van start.

Hieronder een foto impressie van de eerste kennismaking met Nordic Walking van zondagochtend 15 februari 2004.

Eerst oefenen: proberen het juiste ritme te krijgen, de juiste loophouding en vooral de zwaartekracht het werk laten doen. Dat betekende vele malen rondjes draaien (met steeds weer heuveltje op).

 

Na een half uur basis oefening vertrek voor een wandeling van een uur. Op bovenstaande 2 foto's een halteplaats voor nadere uitleg. Bleek dat we nog veel meer aan de looptechniek kunnen doen en dat er 3 niveau's zijn (bijna Olympische sport?). Na 10 lessen zou je alle technieken onder de knie moeten kunnen hebben.
Op weg terug naar de start/finish.
De cooling down bij het eindpunt. Een aantal personen heeft zich meteen al opgegeven voor een echte cursus van 10 lessen. www.nordicwalkingfriesland.nl

 

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 15-02-2004 14:44