now_or_never
Home ] Up ]

 

now_never_1
now_never_2
now_never_3
now_never_4
now_never_5

NOW  OR  NEVER  2001

Vrijdagavond 19 oktober was het druk in de duinen. De jeugd van Bakkeveen deed mee aan Now-or-Never. Dit was de uitgesteld editie, die afgelopen voorjaar door de MKZ-crisis niet door kon gaan.
Deze avond was het prachtig weer. Lekker donker, droog en niet echt koud. Er kwamen 20 jeugdigen zich als deelnemer en deelneemster aanmelden.

Twee van de 8 opdrachten waren vorig jaar ook al in het parcours opgenomen: de zeephelling en het droog oversteken van de voormalige ijsbaan.
De organisatie: Jeen Bouma, geassisteert door Saakje vd Vaart, Yvonne Prins, Andries Jan Scholten, Greta Koopmans, Sybrand Bosma, Sander Sikkema, Kim Schadenberg, Koert Scholten en Alberto Bouma kan terug kijken op een geslaagd evenement.

Hieronder een foto impressie.

 

Post 1: Om alvast nat te worden. Lekkende emmers vol water over de hoofden heen van de rij zittenden op de stoelen. Wie het meeste water naar de overkant kan brengen.
Pingpong balletjes aan een rietje zuigend naar de andere emmer overbrengen. Meestal lukte dit wel. De bemensing van de post had het goed naar de zin.
Post 3: Een lastige klus. Een emmertje geklemd op het hoofd en dan mag een teamgenoot er een ei in proberen te gooien (van enkele meters afstand). Wel kapotte eieren, maar geen enkel team komt tot scoren.
Post 4: Iedereen heeft het uiteindelijk overleefd. Maar het viel niet mee. Eerst 25x rondjes draaien. En in de rechterhand een ei vasthouden. 


Daarna bij post 4 een kort circuitje lopend afleggen. En dat viel niet mee. Men viel zelfs !! Maar in alle gevallen bleef het ei heel.
Ook de meisjes konden lang niet allemaal blijven staan bij post 4: te duizelig.

 

En dan post 5: de zeephelling. Niet al te stijl, maar wel lang. Slechts 5 van de 20 deelnemers hebben de top gehaald.
Nog net kunnen blijven staan, maar binnen enkele seconden vallen en dan tergend langzaam naar beneden glijden.
Op blote voeten gaat het iets beter.

 

En ja hoor: na een zware krachtsinspanning de top gehaald.
En hier gaat het (alweer) mis. Glijdend terug naar de start.
Bij post 6 moest je echt een koele kikker zijn om de opdracht uit te voeren. Proeven wat het glibberige goedje was. Mosselen. Velen durfden niet en dat kostte natuurlijk punten.
Post 7: skilopen met het hele team. Hierboven lijkt het redelijk goed te gaan.
Maar dit team co÷rdineert slecht en dat kost natuurlijk tijd (en vaak vallen). 


Dan de laatste post (8). Net als vorig jaar door het water van de voormalige ijsbaan. Niet al te veel water dit jaar. Maar sommigen renden zo snel door het water dat de plastic zakken scheurden.
En dan word je natuurlijk nat. Komt het goed van pas dat je op de zeephelling nog wat zeep in je keren hebt bewaard. Schuimt het nu lekker.
Een poging om droog aan de overkant te koen. Van stoerigheid springen sommige jongens in het water. En dus eerst naar huis voor droge kleren, om daarna bij de prijsuitreiking aanwezig te kunnen zijn. 
Dit meisjes team bleek met ruime voorsprong de winnaar. Ze mogen elk een diner uitzoeken bij Food Planet De Kolk.

 

 

www.bakkeveen.nl   tips, opmerkingen: mail de webmaster [email protected]                        bijgewerkt: 10-08-2004 22:08